Italia: 90% din apa îmbuteliată conține plastic, se recomandă apa de la robinet

Agenția de presă ANSA din Italia atenționează într-un articol că 90% din apa îmbuteliată conține microparticule de plastic. În urma analizei efectuate pe 11 mărci diferite, s-a constatat mai mult plastic în lichidul din sticle decât în apa de la robinet.

Mai precis, în 93% din apele îmbuteliate sunt particule de plastic. Acest lucru este sugerat de analiza comandată de proiectul jurnalistic Orb Media, care a examinat 259 de sticle de 11 branduri diferite, cumpărate în 9 țări.

Analiza a fost efectuată de Universitatea de Stat din New York din Fredonia. La ingerarea microparticulelor de plastic, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) s-a pronunțat încă din 2016, definind „improbabilitatea” ei ca fiind dăunătoare, dar subliniind necesitatea unor noi cercetări. În analiza efectuată de Orb Media, s-au găsit în medie 10 particule pe litru cu o dimensiune de 100 microni, adică 0,10 milimetri.

- Continuarea articolului după publicitate -

Prezența acestora este de două ori mai mare decât în apa de la robinet. Cel mai obișnuit material plastic găsit în apa îmbuteliată este polipropilena, utilizată pentru a face capacele sticlelor.

Sticlele analizate au fost achiziționate în SUA, China, Brazilia, India, Indonezia, Mexic, Liban, Kenya și Thailanda.

Susține publicația noastră!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA