Italia: 90% din apa îmbuteliată conține plastic, se recomandă apa de la robinet

Agenția de presă ANSA din Italia atenționează într-un articol că 90% din apa îmbuteliată conține microparticule de plastic. În urma analizei efectuate pe 11 mărci diferite, s-a constatat mai mult plastic în lichidul din sticle decât în apa de la robinet.

Mai precis, în 93% din apele îmbuteliate sunt particule de plastic. Acest lucru este sugerat de analiza comandată de proiectul jurnalistic Orb Media, care a examinat 259 de sticle de 11 branduri diferite, cumpărate în 9 țări.

Analiza a fost efectuată de Universitatea de Stat din New York din Fredonia. La ingerarea microparticulelor de plastic, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) s-a pronunțat încă din 2016, definind „improbabilitatea” ei ca fiind dăunătoare, dar subliniind necesitatea unor noi cercetări. În analiza efectuată de Orb Media, s-au găsit în medie 10 particule pe litru cu o dimensiune de 100 microni, adică 0,10 milimetri.

Prezența acestora este de două ori mai mare decât în apa de la robinet. Cel mai obișnuit material plastic găsit în apa îmbuteliată este polipropilena, utilizată pentru a face capacele sticlelor.

Sticlele analizate au fost achiziționate în SUA, China, Brazilia, India, Indonezia, Mexic, Liban, Kenya și Thailanda.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI