Italia: 2 morți și 20 de răniți într-un accident feroviar între un tren și un TIR staționat pe calea ferată

Un tren a deraiat în Italia după ce a lovit un camion staţionat pe calea ferată, la Caluso, între Torino și Ivrea. Accidentul a avut loc în seara zilei de 23 mai, cu puțin înainte de ora 23:30. Și-au pierdut viața două persoane iar alte 20 au fost rănite, informează Repubblica.

Tragedia a avut loc la Caluso pe linia feroviară Torino-Ivrea-Aosta. Un TIR și un tren s-au ciocnit cu puțin înainte de ora 23.30, la o trecere de nivel cu calea ferată. Locomotiva și două vagoane din cele trei care formau trenul au fost deraiate. Trenul s-a oprit în curtea unei case adiacente căii ferate, aproximativ 40 de pasageri erau la bordul trenului.

Accident feroviar la Caluso, Torino. Două persoane și-au pierdut viața după ce un tren a deraiat în urma ciocnirii cu un TIR

Conform unei prime reconstituiri, un camion cu remorcă, originar din Republica Cehă, folosit pentru transporturi excepționale, ar fi încercat să depășească liniile ferate la trecerea de nivel, în ciuda faptului că semaforul deja anunța sosirea trenului 10027 care plecase din stația Torino Porta Nuova la ora 22:27 și se îndrepta spre Ivrea, în ultima cursă a zilei. Impactul dintre tren și camion a fost inevitabil deşi mecanicul de locomotivă, care și-a pierdut ulterior viața în accident, a activat frâna de siguranță pentru a reduce cât mai mult dezastrul.

„După ce s-a văzut semnalul luminos intermitent, a durat doar vreo 3 secunde și bariera a fost coborâtă. În acel moment, TIR-ul trecuse, dar remorca nu. Apoi, după cinci minute de confuzie, când nu se știa cum trebuie procedat, a ajuns trenul și impactul a fost inevitabil”, povestește un alt șofer, martor la accident.

Șoferul TIR-ului implicat a scăpat nevătămat și a fost supus testelor pentru a se verifica dacă era sub influența băuturilor alcoolice sau sub efectul drogurilor, deoarece din primele cercetări se exclude o funcționare defectuoasă a mecanismului care reglează barierele pasajului la nivel.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bilanțul victimelor, conform primelor date, este de două decese. Și-au pierdut viața mecanicul de locomotivă, Roberto Madau, în vârstă de 61 de ani și un alt pasager al TIR-ului, a cărui identitate nu a fost făcută publică până în acest moment. Alți 20 de răniți, trei dintre ei în stare gravă.

2 morți și 20 de răniți într-un accident feroviar la Caluso, Torino. Un tren a deraiat după ce s-a ciocnit cu TIR staționat pe calea ferată

update: Italia – Un șofer român a murit în accidentul dintre un tren și un TIR staționat pe calea ferată