Italia: Accident feroviar între două trenuri, 13 persoane rănite

Accidentul a avut loc în jurul orei 07:00 de marți, 14 ianuarie 2020, pe linia 1 a metroului din Napoli, între stațiile Colli Aminei și Piscinola. Conform ziarului La Repubblica, 13 persoane au fost rănite.

Cele două trenuri implicate în accident. Foto: ilmessaggero.it

Din primele investigații reiese că un tren care tocmai ieșise din depozit, deci nu avea pasageri la bord, nu a respectat semnalul stop de pe linia ferată, ciocnindu-se astfel cu un alt tren care transporta pasageri și care se pregătea să intre în stația de la Piscinola.

Cabina locomotivei unuia dintre trenuri. Foto: ilmessaggero.it

În urma impactului, cei doi mecanici de pe locomotive au suferit răni grave, dar nu sunt în pericol de moarte, iar alți 11 pasageri au suferit răni mai ușoare.

Unul dintre mecanici transportat la spital. Foto: ilmessaggero.it

Potrivit sursei citate, mecanicii au fost transportați la spitalul Cardarelli, unul dintre ei cu cod roșu de urgență, în timp ce alți trei pasageri au fost transportați la spitalul CTO din Napoli. Celelalte persoane rănite au primit asistență medicală la locul accidentului.

Circulația feroviară a fost întreruptă pe linia 1 de metrou din Napoli. La această oră autoritățile efectuează măsurătorile de rigoare pentru a stabili cu exactitate dinamica accidentului și responsabilii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI