Italia: Muncitor român rănit grav la locul de muncă după ce a căzut de pe o scară

Accident grav la locul de muncă în jurul orei 14:00 de luni, 4 februarie, la San Giuseppe di Montecarlo, provincia Lucca, în Toscana. Un muncitor român în vârstă de 41 de ani a căzut de pe o scară când urca pe acoperișul unei clădiri în renovare.

Bărbatul român, rezident la San Lorenzo a Vaccoli, se afla pe un șantier de construcții pentru renovarea unei case din zonă și a căzut de pe o scară cu ajutorul căreia urca pe acoperiș.

Colegii au chemat imediat ajutoare, centrul operațional al numărului de urgențe 118 a trimis la fața locului o ambulanță și a alertat elicopterul sanitar de la Florența. Având în vedere starea îngrijorătoare a românului, care prezenta simptomele unui traumatism cranian, conaționalul nostru a fost transportat cu elicopterul la spitalul Cisanello din Pisa.

Din primele verificări și declarații reiese că bărbatul român nu lucra de fapt în șantierul respectiv, el era venit doar pentru niște măsurători în vederea unei evaluări de plată pentru lucrări ulterioare. Cercetările sunt însă în curs de desfășurare.