Italia: Accident la aterizare pentru un avion care opera zborul București-Napoli

Un avion din flota companiei Blue Air a fost grav avariat în timpul aterizării pe aeroportul din Napoli (Italia) în după amiaza zilei de 6 mai 2022. Aeronava efectua zborul pe ruta București-Napoli și retur. Incidentul a fost catalogat de ANSV (Agenzia nazionale per la sicurezza del volo) drept „accident”, din cauza avariilor majore.

În timpul aterizării avionul ar fi atins mai întâi pista aeroportului cu coada și a suferit avarii structurale serioase. Aeronava nu a mai putut opera zborul de retur.

În ultimele zile avionul a fost verificat de specialiști și urmează să fie reparat; în prezent s-ar afla într-unul dintre hangarele companiei Atitech din Napoli.

Numărul pasagerilor care s-au aflat la bordul avionului implicat în acest accident este necunoscut. Conform surselor italiene nu ar fi existat răniți.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Agenția Națională pentru Siguranța Zborurilor (ANSV) din Italia a trimis la fața locului un investigator și a ridicat cutiile negre ale avionului pentru a analiza datele de zbor și înregistrările audio din cabina de pilotaj.

Cauzele accidentului vor fi stabilite de autorități și vor fi făcute publice după finalizarea investigației. Până la data publicării acestui articol Blue Air nu a făcut comentarii cu privire la accident.

Zborul de retur, Blue Air 0B144 Napoli – București, din 6 mai 2022, a fost operat cu o întârziere de șase ore cu un Boeing 737-800NG înmatriculat YR-BMK care a fost trimis din București pentru a prelua pasagerii, relatează Boarding Pass.