Italia: Adolescent român de origine rom, arestat de carabinieri cu o zi înaintea nunții. Tânărul le mulțumește carabinierilor că l-au salvat

Un adolescent român de origine rom, în vârstă de 17 ani, a fost arestat de carabinierii din localitatea italiană Cremona chiar cu o zi înaintea nunții sale, pentru un jaf care a avut loc în data de 22 iunie 2018 asupra unui tânăr de 22 de ani din localitate.

Tânărul de 17 ani, care este născut în România, a fost arestat în timp ce se pregătea să plece cu familia sa în Germania, unde urma să se căsătorească în ziua următoare cu o fată tot de etnie rom de numai 13 ani, pe care i-au ales-o părinții, după tradițiile specifice comunității lor, relatează Il Giornale di Cremona.

În urma unei anchete detaliate, carabinierii au descoperit că adolescentul rom este autorul unui jaf care a avut loc în data de 22 iunie a acestui an, când se pare că a agresat un tânăr italian de 22 de ani căruia i-ar fi furat un pachet de țigări și pe care l-a lovit cu pumnul în abdomen. Potrivit sursei citate, tânărul italian a declarat că nu este prima dată când este agresat de adolescentul rom, cu câteva luni înainte acesta rupându-i un dinte după ce l-a lovit cu pumnul în față. Carabinierii au descoperit, de asemenea, că adolescentul de etnie rom se găsea vinovat și de alte infracțiuni asemănătoare care au avut loc începând cu anul 2015 și până în prezent, motiv pentru care Procuratura pentru Minori din Brescia a cerut judecătorului de la Tribunalul pentru Minori să emită un mandat de arestare preventivă pe numele adolescentului rom.

Tânărul de 17 ani a fost, așadar, arestat de carabinieri în timp ce se pregătea să plece spre Germania, unde urma să se căsătorească în ziua următoare, iar mama adolescentului a încercat să-i convingă în toate modurile posibile pe carabinieri să amâne arestarea acestuia pentru a-i permite să se însoare cu tânăra de 13 ani care-l aștepta în Germania. Când a văzut că nu are nicio șansă să-i înduplece pe carabinieri, femeia a început să facă o scenă plină de litanii și diferite văicăreli, reproșând carabinierilor că fiul său nu va mai putea deveni „bărbat” din cauza lor.

Adolescentul rom, în schimb, în timpul formalităților pentru arestarea sa, le-a mulțumit carabinierilor că l-au salvat de la această nuntă, explicându-le că nu a văzut-o în viața sa pe fata de 13 ani cu care urma să se căsătorească și că nu era pregătit încă să se însoare. Tânărul a mai afirmat, de asemenea, că nu-i părea chiar așa rău că a fost arestat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI