Italia: alarmă falsă cu bombă după ce o femeie română își uită valiza într-o biserică

S-a întâmplat în cursul dimineții de joi, 15 august 2019, în biserica San Francesco din Pistoia, unde preotul a găsit o valiză de tip trolley abandonată în interiorul lăcașului. Speriat că ar putea fi o bombă, parohul a alertat imediat carabinierii.

Valiza suspectă era abandonată lângă altar, relatează presa locală și a creat panică între credincioșii prezenți la slujba de dimineață. Odată sosiți la fața locului, carabinierii au evacuat toate persoanele din interiorul și din preajma bisericii, așa cum cere protocolul de siguranță în astfel de cazuri și au anunțat echipa de geniști de la Florența pentru a interveni în caz că în valiză se afla o bombă.

Între timp însă, vizualizând imaginile de pe camere de supraveghere video din zonă, militarii au reușit să găsească proprietara valizei și nu a mai fost nevoie de intervenția geniștilor. Este vorba de o femeie română în vârstă de 37 de ani rezidentă în Pistoia care se pare că și-a uitat, pur și simplu, bagajul în interiorul bisericii. Militarii au constatat că în valiză femeia avea doar obiecte personale și nu prezenta niciun pericol pentru persoanele prezentate în lăcașul de cult.