Italia, alunecare de teren în Ajunul Crăciunului. 40 de familii au fost evacuate

O alunecare de teren a avut loc la Genova, în Liguria, sâmbătă, 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului. Locuitorii unui bloc au fost evacuați. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, informează Genova Today.

Alunecarea de teren s-a produs în această dimineață, în jurul orei 7:30, în cartierul genovez San Martino, pe via Posalunga la numărul 46. Mai multe bucăți de stâncă s-au desprins din peretele muntos care dă spre case.

Alunecare de teren la Genova. Sursa foto: Genova Today

Pompierii de la Detașamentul Genova Est au ajuns imediat la fața locului, împreună cu Poliția Locală, carabinierii și personalul Crucii Roșii.

Peste 40 de familii au fost evacuate ca măsură de precauție. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Pompierii au procedat la evacuarea unui întreg bloc de 37 de locuințe și a altor trei din blocul adiacent, implicând numerele civice 46 și 46a. Zidul unui apartament a fost lovit și dărâmat de stânci.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Alunecare de teren la Genova. Sursa foto: Genova Today

„Sala de operațiuni unificată permanentă – informează Regiunea Liguria – urmărește îndeaproape situația care s-a petrecut în via Posalunga din Genova, unde o clădire este evacuată din cauza unei alunecări de teren. Președintele regiunii, Giovanni Toti și consilierul pentru Protecție Civilă, Giacomo Giampedrone, sunt în contact cu primarul Marco Bucci și cu operatorii de la fața locului, în special pentru a asigura asistență familiilor. Sunt în curs verificări pentru a evalua necesitatea unor evacuări ulterioare.”