Italia: Amendă uriașă pentru un șofer român, 62.000 de euro pentru transport ilegal de medicamente și țigări

Un șofer român în vârstă de 34 de ani, cu inițialele T.C.C., a fost amendat cu suma de 62.000 de euro de către Garda de Finanțe din Italia după ce s-au găsit în microbuzul său mai multe cutii cu medicamente antibiotice de uz veterinar dar și cu pachete de țigări, toate de proveniență ilegală.

Potrivit agenției italiene de presă ANSA, șoferul român, care se afla la bordul unui microbuz înscris în străinătate și în care se mai aflau și alți pasageri de naționalitate română, a fost oprit de agenții de la Garda de Finanțe italiană când a coborât cu microbuzul de pe un vapor în portul Isola Bianca de pe insula Sardinia. În interiorul microbuzului, agenții au găsit mai multe cutii de carton care erau sigilate, lucru care le-a trezit suspiciuni.

Medicamentele și țigările găsite în microbuzul șoferului român. Sursa foto: Ansa.it

La deschiderea cutiilor, agenții au găsit în interiorul acestora 84 de flacoane de medicamente antibiotice pentru uz veterinar, fără ambalaj sau indicațiile necesare pentru folosirea lor, dar și 200 de pachete de țigări. Potrivit sursei citate, medicamentele trebuiau să ajungă undeva în sudul Sardiniei.

Transportatorul român nu avea documentele necesare pentru a transporta acest tip de mărfuri, motiv pentru care a fost denunțat de către Garda de Finanțe și amendat cu suma de 62.000 de euro.