Italia: Andrei Feru declarat nevinovat, nu a ucis-o el pe îngrijitoarea română Iuliana Bucătaru

Bărbatul român acuzat inițial că ar fi ucis-o în data de 5 noiembrie 2017 pe îngrijitoarea română Iuliana Cătălina Bucătaru, în vârstă de 37 de ani, cu care avea o relație sentimentală, a fost declarat nevinovat în această dimineață de judecătorul de la Curtea de Apel din Aquila, anunță Il Messaggero.

Iuliana Cătălina Bucătaru și Andrei Fero. Sursa: ilcentro.it

„Nu am ucis-o eu”, era prima declarație a lui Andrei Feru, în vârstă de 52 de ani, când a fost acuzat de moartea violentă a Iulianei, tragedie care a avut loc în Colli di Monte Bove, un mic sat din localitatea italiană Carsoli, provincia Aquila, unde conaționala noastră lucra ca îngrijitoare.

Iuliana a fost găsită în comă la acea dată, în casa unde lucra ca îngrijitoare și a fost transportată de urgență la spitalul din L’Aquila, unde a murit după două zile de agonie în urma rănilor suferite, îndeosebi în zona capului.

După o primă reconstituire s-a presupus că femeia alunecase în timp ce spăla pe jos, dar dubiile anchetatorilor au apărut ulterior, odată cu rezultatele autopsiei care arătau că rana pe care Iuliana Bucătaru o avea la cap și care i-a cauzat moartea, nu a fost provocată de căderea de pe scări, ci de lovituri intenționate.

În urma unei anchete coordonate de procurorul din Avezzano, carabinierii din localitatea Tagliacozzo l-au arestat pe bărbatul român în data de 10 februarie 2018 cu acuzația că și-ar fi ucis prietena în urma unor certuri violente care aveau la bază gelozia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Andrei Feru a fost astfel pus sub arest la acea dată și a petrecut 13 luni în închisoare, timp în care s-au căutat dovezi pentru a-l condamna pentru crimă. Avocatul său, Paolo Frani, cu ajutorul unui consultant extern, medicul Paolo Iezzi, a reușit să reconstruiască cele întâmplate și să demonstreze în fața judecătorului că rănile suferite de Iuliana la cap au fost provocate de o căzătură și nu de lovituri violente, așa cum susținea inițial procuratura din Aquila în urma autopsiei.

În urma dovezilor incontestabile prezentate în tribunal, astăzi, 14 martie 2019, Curtea de Apel din Aquila a decis că Andrei Feru este complet nevinovat și a dispus eliberarea sa imediată. Potrivit avocatului său, bărbatul român a fost închis la penitenciarul din Frosinone și a fost eliberat în cursul zilei de astăzi.