Italia: un român câștigă Turneul de Șah de la Capri. Andrei Istrătescu, marele câștigător al concursului

Jucători de șah din întreaga lume au participat la cea de-a IV-a ediție a Turneului Internațional de șah „Insula Capri-Vladimir Lenin” din Italia, un eveniment care s-a desfășurat pe parcursul a patru zile, în salonul hotelului La Residenza de pe frumoasa insulă Capri din golful Napoli. Marele câștigător al concursului a fost românul Andrei Istrătescu.

La ediția concursului internațional din acest an au participat, mai exact, un număr de peste 100 de jucători de șah, care s-au întrecut în abilitatea jocului pe parcursul zilelor cuprinse între 1 și 4 noiembrie. Turneul a fost câștigat de Andrei Istrătescu, care a câștigat „Coppa Capri Watch”. Al doilea clasificat, câștigătorul Cupei „Ettore De Nardo”, a fost olandezul de origine rusă, Serghei Tiviakov iar pe locul trei, câștigătorul Cupei Capri Logistica, a revenit ucraineanului Yurij Kuzubov.

Premiile au fost înmânate de către primarul orașului Capri, Gianni De Martino, și antreprenorul Silvio Staiano, sponsorul principal al evenimentului, relatează metropolisweb.it.

- Continuarea articolului după publicitate -

Turneul este numit după Vladimir Lenin, autor al „Revoluției din octombrie” a Rusiei din 1917 și mare împătimit de șah, care a petrecut două perioade la Capri între anii 1908 și 1910.

O fotografie faimoasă, reprodusă în multe cărți de istorie, îl portretizează pe Lenin jucând șah împotriva lui Bogdanov (Alexandr Malinovskij) și a fost făcută în timpul acelei permanențe.

Susține publicația noastră!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA