Italia: un român câștigă Turneul de Șah de la Capri. Andrei Istrătescu, marele câștigător al concursului

Jucători de șah din întreaga lume au participat la cea de-a IV-a ediție a Turneului Internațional de șah „Insula Capri-Vladimir Lenin” din Italia, un eveniment care s-a desfășurat pe parcursul a patru zile, în salonul hotelului La Residenza de pe frumoasa insulă Capri din golful Napoli. Marele câștigător al concursului a fost românul Andrei Istrătescu.

La ediția concursului internațional din acest an au participat, mai exact, un număr de peste 100 de jucători de șah, care s-au întrecut în abilitatea jocului pe parcursul zilelor cuprinse între 1 și 4 noiembrie. Turneul a fost câștigat de Andrei Istrătescu, care a câștigat „Coppa Capri Watch”. Al doilea clasificat, câștigătorul Cupei „Ettore De Nardo”, a fost olandezul de origine rusă, Serghei Tiviakov iar pe locul trei, câștigătorul Cupei Capri Logistica, a revenit ucraineanului Yurij Kuzubov.

Premiile au fost înmânate de către primarul orașului Capri, Gianni De Martino, și antreprenorul Silvio Staiano, sponsorul principal al evenimentului, relatează metropolisweb.it.

Turneul este numit după Vladimir Lenin, autor al „Revoluției din octombrie” a Rusiei din 1917 și mare împătimit de șah, care a petrecut două perioade la Capri între anii 1908 și 1910.

O fotografie faimoasă, reprodusă în multe cărți de istorie, îl portretizează pe Lenin jucând șah împotriva lui Bogdanov (Alexandr Malinovskij) și a fost făcută în timpul acelei permanențe.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI