Italia: arestați patru bărbați italieni, asasinii celor doi păstori români uciși la Chivasso

Patru bărbați italieni au fost arestați de către Carabinierii din Chivasso, provincia Torino, în noaptea de duminică spre luni, 30 octombrie 2017, aceștia fiind acuzați de asasinarea celor doi păstori români uciși cu cruzime în data de 24 octombrie pe un câmp din apropierea aceleiași localități.

Doru Constantin Olaru, 28 ani, originar din Bacău și colegul său de 38 de ani, Costel Cornel Calinciuc, au fost vânați și uciși pe câmp cu cruzime de către cei patru bărbați în toiul nopții.

Costel Calinciuc – stânga și Doru Constantin Olaru – dreapta

Potrivit ziarului local Quotidiano Canavese, cele patru persoane arestate sunt păstori și ei iar trei dintre aceștia sunt frați: Romano Bergero, 30 de ani; Daniele Bergero, 25 de ani; Piero Bergero, 33 de ani. Aceștia trei fac parte dintr-o binecunoscută familie de păstori din zonă și sunt rezidenți în localitățile Mercenasco, Front Canavese, Foglizzo. Cel de-al patrulea bărbat arestat se numește Alex Bianciotto, este rezident în localitatea Oglianico și are 29 de ani.

Romano Bergero, 30 de ani; Daniele Bergero, 25 de ani; Piero Bergero, 33 de ani; Alex Bianciotto, 29 de ani.

Motivul care a stat la baza oribilei crime pare a fi legat de un conflict între cei doi păstori români și cel mai mic dintre frații Bergero, un al patrulea, care nu a luat parte la crimă, scrie sursa citată. Acesta din urmă se pare că ar fi fost agresat de către Doru Constantin Olaru și Costel Cornel Calinciuc în sâmbăta dinaintea crimei, când se aflau pe o pășune din localitatea Foglizzo.

Cei patru criminali, care sunt acum în așteptarea ordinului judecătoresc definitiv de arestare, au ales să nu răspundă la întrebările carabinierilor cu privire la crima lor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI