Italia: asistentă medicală româncă găsită moartă în casă. Lucra la un cămin de bătrâni

O asistentă medicală de origine română, Nicoleta Corina Berinde, în vârstă de 41 de ani, a murit singură, în casă, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Femeia era originară din Negrești-Oaș, dar locuia la Torino și lucra la Căminul de bătrâni „Consolata” din Beinasco.

Nicoleta Corina a fost găsită moartă de fratele ei, George, care a alertat autoritățile competente. Pompierii au fost nevoiți să spargă ușa pentru a intra în apartamentul său situat pe Via Brindisi. Personalul medical sosit cu ambulanța nu a putut decât să constate decesul femeii.

Conaționala noastră a lucrat timp de 6 ani la căminul de bătrâni din Beinasco, iar de câteva zile, la fel ca și colegii ei, era acasă cu simptome de Covid-19. Nu suferea de alte boli, de aceea doar testul care se va face ulterior și autopsia va scoate la iveală cauza exactă a decesului.

Medicul ei de familie, dr. Nadia Leanza, a insistat zilele trecute pentru a i se face Nicoletei testul pentru noul coronavirus, dar autoritățile sanitare au decis că nu era necesar, cu toate că femeia prezenta simptome clare de Covid-19, iar la căminul de bătrâni unde lucra au fost înregistrate mai multe cazuri de infecție.

Nicoleta Corina Berinde este o altă victimă a statului, un stat care a găzduit-o și apoi a lăsat-o singură în fața bolii, scriu cei de la Asso Care News.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rudele femeii românce au dat în judecată unitatea unde aceasta a lucrat. Avocatul lor dorește acum să înțeleagă dacă a existat vreo neglijență din partea angajatorului.