Italia: Autobuz care transporta elevi, distrus complet de flăcări

Un autobuz cu elevi a luat foc în dimineața zilei de 5 mai, la Torvaianica (Lazio) punând în pericol viața a aproximativ 90 de copii. Din fericire, șoferul a observat la timp că motorul are probleme și a reușit să salveze toți elevii, informează La Repubblica.

124236769-cbb2bcb5-7213-4e7e-b928-1a3dd17e516b

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 7:50 dimineața pe strada Via Danimarca, în zona maritimă a localității Torvaianica, o suburbie a comunei Pomezia, situată în apropierea Romei. Autobuzul, care aparținea companiei Troiani, transporta elevii la școală, ca în fiecare dimineață.

În timp ce se îndrepta spre Pomezia, autobuzul a început să aibă probleme la motor. Șoferul a sesizat imediat că ceva nu este în regulă și s-a convins de acest lucru atunci când a văzut fum ieșind din vehicul. A reacționat rapid, oprind autobuzul, scoțând elevii în siguranță și apelând serviciile de urgență.

Poliția Locală din Pomezia și pompierii au ajuns la locul incidentului și au reușit să stingă incendiul în scurt timp. Autobuzul a fost complet distrus de focul care s-au extins rapid, dar niciun elev nu a suferit intoxicații sau răni. Șoferul i-a pus în siguranță, asigurându-se că se află într-un loc ferit de flăcări și vehiculele în trafic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru a permite intervenția echipelor de salvare, traficul a fost deviat. Strada a fost blocată pentru a proteja elevii care așteptau sosirea altor mijloace de transport.

Traficul a fost redirecționat pe o stradă interioară din cartierul Martin Pescatore, cu închidere de la Borgo di Santa Rita și ieșire în Torvaianica centro pentru cei care veneau din Pomezia și de la înălțimea caruselului pentru cei care veneau din centrul localității turistice.

În urma acestui incident, nimeni nu a fost rănit și elevii au fost salvați de șoferul vigilent, care a acționat rapid și eficient pentru a asigura siguranța tuturor celor implicați.

@rotalianul