Italia: Un autobuz a riscat să cadă într-o prăpastie și să se prăbușească în lac după ce a evitat un accident de pe șosea

Un autobuz articulat a riscat în seara de duminică, 6 martie, să cadă într-o prăpastie care duce la Lacul Garda (Lago di Garda sau Benaco în italiană), după ce a evitat două mașini accidentate pe șosea. Autobuzul plecase de la Brescia și se îndrepta spre Gargnano, informează Brescia Today.

S-a întâmplat la Toscolano Maderno, în provincia Brescia, pe șoseaua numită Gardesana, la puțin timp după ora 19:00. Un autobuz articulat, care din fericire transporta doar șase pasageri, a riscat să cadă în prăpastia de la marginea șoselei, în urma unei manevre bruște a șoferului. Acesta ar fi virat brusc la dreapta pentru a evita impactul cu două mașini implicate într-un accident provocat de o depășire riscantă.

Pentru a evita impactul cu cele două mașini de pe șosea, șoferul a virat brusc la dreapta, iar autobuzul a lovit zidul de protecție, încălecându-l și rămânând suspendat în gol cu partea din față a vehiculului. Dedesubt, o prăpastie adâncă de sute de metri care duce la lacul Garda.

Nimeni de la bordul autobuzului nu a fost rănit, nici șoferul și nici pasagerii. După câteva momente de teamă și panică toți au reușit să iasă pe ferestre, fără a fi răniți.

Pasagerii din cele două mașini accidentate au suferit răni ușoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Strada a fost închisă circulației până după ora 23:00. La fața locului au fost prezenți pompierii și Poliția Locală, ambulanța și tehnicienii Anas. Au fost necesare ore întregi pentru a restabili siguranța carosabilului, cu intervenția a două macarale de pompieri.

@rotalianul