Italia: „Badantă” româncă, bătrâna și fiica acesteia legate de mâini și de picioare, victime ale unui jaf în casă

Trei femei din Jesolo, o localitate în apropierea orașului Veneția, au trăit o seară de coșmar când în casa unde locuiesc au intrat patru bărbați cu fețele acoperite care le-au jefuit, lovit și le-au legat de mâini și de picioare. Cele trei sunt o bătrână, fiica acesteia și îngrijitoarea lor româncă, scrie Il Gazzettino. Infractorii sunt căutați de poliție.

Când cei patru bărbați au intrat în casă, o mică vilă de la periferia orașului, pe via Calvi, era ora 19.30 și femeile serveau cina. La masă se aflau Palmira Galvan, în vârstă de 89 de ani, fiica ei Marta Veronese, 60 de ani și îngrijitoare Tatiana Beșmeadă, 43 de ani, de origine română. Hoții au intrat în bucătăria locuinței printr-o ușiță dosnică, din spatele casei și au strigat „Poliția!”, iar când au fugit „Allah akbar!”, ca și cum ar fi vrut să lase impresia că erau teroriști islamici. Acestea au fost singurele cuvinte rostite de tâlhari, restul timpului au comunicat între ei doar prin gesturi, fără să scoată o vorbă.

Obiectivul hoților, care s-au dovedit adevărați profesioniști în acest gen de infracțiuni, a fost seiful aflat în mica vilă a bătrânei și a fiicei sale, de unde au furat bani și bijuterii de mare valoare. Oameni experimentați care nu au lăsat nimic la voia întâmplării și care au acționat conform unui plan bine pus la punct. Erau patru, toți bărbați tineri, îmbrăcați în negru, cu fețele acoperite, iar pe lângă mănușile purtate pe mâini aveau la încălțăminte huse protective pentru a nu lăsa nici cea mai mică urmă.

Infractorii s-au dovedit violenți și hotărâți să le pedepsească aspru pe cele trei femei dacă nu se conformau cerințelor lor. Nu aveau arme, dar brutalitatea cu care au acționat a lăsat de înțeles că totul putea să se sfârșească tragic dacă victimele reacționau în vreun fel.

Prima care a înțeles acest lucru a fost chiar „badanta” româncă. Femeia a intrat în panică și a început să strige fiind prima care a încasat loviturile bandiților. Unul dintre ei a lovit-o atât de tare peste gură că îngrijitoarea a început imediat să sângereze. Cea mai lucidă a rămas bătrâna, bunica Palmira, care nu a ezitat să-i provoace pe delincvenți spunându-le: „Nu vă este rușine, ce vor gândi mamele voastre despre voi? Sunteți tineri, mai aveți timp să vă schimbați viața!” Ea a fost cruțată de lovituri și a fost doar legată de scaun. Fiica ei, Marta, cu mâinile legate, a fost dusă la etajul casei, unde se afla seiful și bătută de infractori pentru a o convinge să colaboreze.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Marta Veronese este cunoscută în sectorul turistic din Jesolo, pentru că a gestionat hotelul Mirafiori împreună cu soțul ei, Enzo Busolin, care a murit în urmă cu trei an. În anul 2018 femeia a vândut hotelul.

Când Marta însoțită de hoți s-a întors în bucătărie, a fost legată și ea de picioare alături de mama ei și de îngrijitoarea română. În acel moment telefonul mobil a început să sune, era aproape ora 20.00 și Marta era căutată de o prietenă pentru jocul de „burraco”, o partidă de cărți pe care o organizau în fiecare joi seară. Imediat a început să sune și telefonul fix, de această dată era fratele Martei și fiul bătrânei, care voia să știe dacă totul este în regulă cu ele. În acel moment, cei patru bărbați au decis să părăsească vila. În plus, față de banii și bijuteriile furate, au luat și telefoanele pe care le-au aruncat în timp ce au fugit de la locul faptei.

În timp ce se îndepărtau de locuință infractorii au dat nas în nas cu alte prietene ale Martei, dar femeile au crezut că cei patru sunt persoane care au ieșit la alergat, minunându-se că la acea oră și în acea zonă erau patru bărbați care făceau jogging.

În urma hoților, Marta Veronese a reușit cu dificultate, legată de mâini și de picioare, să se târască până la ușa casei și să o deschidă larg pentru a cere ajutor. Epuizată de forțe și întinsă la pământ a fost găsită de prietena care o sunase la telefon mai devreme. Poliția a intervenit imediat, la fața locului a ajuns la scurt timp o ambulanță, iar cele trei femei au fost însoțite la secția de prim-ajutor, toate îngrozite de ceea ce se întâmplase. Îngrijitoarea română și Marta Veronese, care au fost bătute de infractori, vor avea nevoie de circa zece zile de îngrijiri medicale, pe când bătrâna, Palmira Galvan, a rămas doar cu șocul psihologic suferit în urma jafului.

Casa din via Calvi unde a avut loc jaful. Foto: Leggo

Autoritățile italiene au făcut cercetări și au adunat probe din casa unde a avut loc spargarea și sunt pe urmele celor patru bandiți.

@rotalianul