Italia: „badantă” româncă împușcată de concubinul italian fiindcă voia să se întoarcă în România

Elizabeta Zamacau, o femeie română în vârstă de 40 de ani, originară din Brașov, duce în aceste ore o luptă crâncenă între viață și moarte după ce a fost împușcată marți, 17 septembrie 2019, de către concubinul său, un cetățean italian în vârstă de 64 de ani pe nume Gaetano Giannotto, alături de care trăia într-o casă din zona rurală a localității Calascibetta din provincia Enna (Sicilia).

Elizabeta Zamacau, 40 de ani, împușcată de concubinul italian, Gaetano Giannotto. Sursa foto: Facebook – profil public

Conform primelor informații emise de autoritățile locale, femeia română a avut o discuție aprinsă cu concubinul său italian, discuție care se pare că a pornit de la dorința femeii de a se întoarce în România cu copilul avut din relația cu Giannotto. Bărbatul însă nu a acceptat această decizie a concubinei sale și a decis să o împuște.

Gaetano Giannotto, 64 de ani, acuzat de tentativă de omor după ce a împușcat concubina româncă. Sursa foto: Facebook – profil public

Mai multe focuri de armă au fost trase spre femeia română de către concubinul său, gloanțele lovind-o în torace, abdomen și puțin mai jos, în zona inghinală. Femeia este internată acum la spitalul Cannizzaro din Catania, unde a fost transportată cu elicopterul după ce a fost împușcată și se află în stare foarte gravă, luptându-se între viață și moarte. Elizabeta a fost supusă unor intervenții chirurgicale foarte delicate în urma rănilor suferite, iar medicii se mențin rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

Elizabeta și Gaetano au o fetiță împreună și locuiesc într-o casă pe care românca noastră o primise moștenire de la un bătrân pe care ea l-a îngrijit lucrând ca „badantă”. Surse apropiate familiei bărbatului italian spun că el lucrează la primărie și că are doi copii din prima căsătorie, o fată și un băiat.

Gaetano Giannotto a fost pus sub arest și transferat în penitenciarul din Catania, în așteptarea interogatoriului, bărbatul fiind acuzat în acest moment de tentativă de omor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI