Italia: „badantă” româncă în stare de ebrietate arestată în toiul nopții. Maltrata bătrânii și a lovit un polițist

O „badantă” româncă angajată prin intermediul unei agenții de intermediere a forței de muncă pentru a asista un cuplu de bătrâni din localitatea Ostuni, provincia Brindisi, a fost arestată în cursul nopții de marți spre miercuri, 22 aprilie. Potrivit unui comunicat publicat de Comisariatul de Poliție din Brindisi pe Facebook, îngrijitoarea nu numai că se afla sub influența alcoolului, maltratând astfel bătrânii pe care trebuia să-i îngrijească, dar la sosirea polițiștilor a agresat și un agent.

„În cursul nopții trecute, în jurul orei 1:00, a fost cerută intervenția Comisariatului din Città Bianca într-o zonă care se află de-a lungul străzii provinciale ce duce spre Martina Franca, un apel prin care fiul a doi bătrâni se plângea de comportamentul inadecvat al îngrijitoarei angajată de puțin timp prin intermediul unei agenții de intermediere din localitate. Ajunși în scurt timp la fața locului, polițiștii au fost nevoiți să facă un efort considerabil pentru a evita ca situația să degenereze deoarece femeia de cetățenie străină, care se afla într-un stadiu avansat de ebrietate, îi înjura, amenința și jignea pe fii bătrânilor care au intervenit pentru a-i apăra pe aceștia din urmă. În plus, nu s-a ocupat de exigențele bătrânilor, care erau legate și de starea lor de sănătate foarte precară”, scrie Comisariatul de Poliție din Brindisi.

- Continuarea după publicitate -

„În ciuda apelurilor de a se calma și de a nu continua cu comportamentul agresiv, îngrijitoarea nu s-a oprit și l-a lovit cu genunchiul pe unul dintre agenții de poliție în timp ce era condusă la secție. După reconstituirea faptelor, denunțul depus împotriva ei și ulterioare detalii investigative, femeia a fost arestată și pusă la dispoziția autorității judiciare de comun acord cu procurorul de serviciu. Aceasta este acuzată de rezistență și vătămare corporală în dauna unui ofițer public, precum și de alte infracțiuni în curs de evaluare din partea unui judecător”, se mai adaugă în comunicatul polițiștilor italieni.