Italia: „Badantă” româncă și fiul bătrânului asistat riscă să ajungă la închisoare după ce l-au încuiat în casă pe pensionar

O îngrijitoare română și un bărbat italian din localitatea Agrigento riscă să ajungă la închisoare după ce au încuiat în casă un bătrân de 82 de ani în timp ce ei au ieșit în oraș pentru a se distra. Victima era tatăl bărbatului italian și între timp a decedat.

Domnica Timofte, în vârstă de 61 de ani și Onofrie Miccichè, 54 de ani, au fost denunțați de polițiști pentru sechestru de persoană după ce în urmă cu trei ani, mai exact pe 14 martie 2017, vecinii pensionarului au sunat la 112 panicați de strigătele de ajutor ale tatălui bărbatului italian, scrie Agrigento Notizie. Fiul bătrânului și „badanta” care trebuia să-l asiste se pare că au decis să iasă în oraș și l-au încuiat în apartament fără nicio reținere. La întoarcere însă aceștia erau așteptați de polițiști.

Onofrie Miccichè, 54 de ani

La trei ani de la cele întâmplate, Procuratura din Agrigento, prin procurorul Cecilia Baravelli, a finalizat ancheta și i-a înștiințat pe cei doi acuzați de acest lucru, urmând să se decidă în perioada următoare dacă aceștia vor fi trimiși în judecată pentru fapta lor. Între timp, Miccichè și Timofte au la dispoziție 20 de zile pentru a încerca să convingă procurorul să nu-i trimită în judecată și să solicite ulterioare investigații asupra infracțiunii de care sunt acuzați.

Conform celor relatate de sursa citată, Miccichè și îngrijitoarea română aveau o relație, iar bărbatul a fost angajat în trecut la tribunalul din Agrigento, dar a fost concediat după o condamnare primită pentru uz de substanțe ilegale.