Italia: Badantele care se întorc din România în regiunea Emilia Romagna sunt obligate să anunțe autoritățile. Numerele de telefon la care trebuie să sune

În urma dispozițiilor adoptate de regiunea italiană Emilia Romagna cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, toate îngrijitoarele care se întorc în această zonă din România, Bulgaria sau din țările din afara Uniunii Europene au obligația să anunțe Autoritatea Sanitară Locală (cunoscută în Italia cu numele de Azienda Sanitaria Locale, ASL sau AUSL) despre sosirea lor pe teritoriul regiunii. Înștiințarea poate fi depusă, de asemenea, și de familiile pentru care îngrijitoarele lucrează.

Potrivit publicației locale Il Resto del Carlino, „badantele” din Emilia Romagna care se întorc din România în această regiune sau angajatorii acestora pot suna la următoarele numere de telefon pentru a înștiința AUSL Romagna:

  • 0543 733 540
  • 0543 733 580
  • 338 304 5543

După ce AUSL va fi înștiințată despre sosirea îngrijitoarei pe teritoriul regiunii, angajații instituției vor contacta persoana în cauză pentru a planifica efectuarea unui prim test pentru COVID-19 imediat după sosire și un al doilea test, în general între a 7-a și a 10-a zi de la revenire în Italia, dar nu mai târziu de sfârșitul perioadei de carantină.

Potrivit sursei citate, badantele care nu au condițiile de a petrece perioada de carantină în locuința proprie sau la locul de muncă, vor fi cazate într-o structură special amenajată în acest scop. Costurile vor fi susținute de autoritățile locale.