Italia: Băiat român de 16 ani ia viața unui om pentru 25 de euro. „Voiam doar să îi fur banii”

Un adolescent român în vârstă de 16 ani, a ucis la Palermo, în sudul Italiei, un bărbat de 56 de ani, fără adăpost, care dormea sub cerul liber: „L-am bătut ca să-i pot fura banii, nu voiam să-l ucid”, a mărturisit tânărul român polițiștilor. Băiatul, care a fugit de la locul faptei, a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere.

Aid Abdellah era cetățean francez dar de mai mult timp dormea sub coloanele din Piazza Ungheria din Palermo. În dimineața zilei de luni, 17 decembrie, a fost găsit fără viață de o femeie care lucra la un bar din apropiere și care în fiecare dimineață îi oferea micul dejun. Luni, când femeia s-a apropiat de Aid Abdellah, a declarat că acesta era în agonie dar la sosirea ambulanței medicii au constatat decesul bărbatului.

Aid Abdellah, ucis de un tânăr român de 16 ani la Palermo, în Italia. Foto: ANSA

Alertați, polițiștii s-au pus pe urmele făptașului iar în urma vizionării imaginilor surprinse de camerele video din zonă au ajuns la identificarea celui care a provocat decesul bărbatului. Criminalul este băiatul român de 16 ani care, cu scopul de a-l jefui, l-a lovit pe Aid cu un baston până l-a ucis. „Nu voiam să îl ucid, intenționam doar să îi fur banii”, a spus băiatul la interogatoriul la care a fost supus, în prezența procurorului pentru minori Paoletta Caltabellotta. În portofelul ponosit, francezul avea 25 de euro, bani pe care băiatul i-a luat împreună cu vechiul telefon celular al victimei.

Băiatul român a fost găsit de autorități în cartierul Ballarò, unde locuiește împreună cu familia. Când polițiștii au sosit la domiciliul său, era îmbrăcat cu aceleași haine pe care în noaptea de duminică spre luni le purta când a fost filmat de camerele video din Piazza Ungheria. În urma percheziției au fost găsite și confiscate obiecte ale bărbatului ucis.

Tânărul român este acuzat de omucidere și a fost transportat la centrul de primire al închisorii Malaspina.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI