Italia, un băiețel român telefonează la poliție: „Tata vrea să o ucidă pe mama, vă rog salvați-o”

Scene de violență domestică provocate de tatăl în vârstă de 46 de ani în familia a doi copii români s-au petrecut recent la Perugia, în cartierul Ferro di Cavallo, unde familia română locuiește. Cei doi copii au încercat să pună capăt agresivității părintelui lor, băiețelul mai mic a sunat la 113, numărul de urgență al poliției, cerând ajutor pentru că tatăl lui o lovea pe mama și avea un cuțit în mână. În timp ce băiatul mic chema poliția, fratele său mai mare încerca să-l dezarmeze pe tatăl lor, relatează Il Messaggero.

Agenții de poliție au găsit la domiciliul respectiv cei doi copii, pe mama lovită și îngrozită de cele întâmplate și pe tatăl care era sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii, cu ajutorul copiilor și al mamei care au povestit cum s-au întâmplat lucrurile, au făcut o primă reconstituire a faptelor: femeia, cu ajutorul băiatului mai mare a reușit să îl dezarmeze pe bărbat dar acesta s-a aruncat apoi cu toată greutatea asupra ei și a strivit-o pe pat sub toată greutatea lui. Femeia, în vârstă de 38 de ani, și-a fracturat o coastă și a suferit o tăietură la mâna stângă. Ea a primit primul ajutor de la asistenții medicali de la 118 ajunși la fața locului și a fost transportată la spital unde s-a considerat că va avea nevoie de o perioadă de recuperare și tratament de 21 de zile.

Din cele declarate de femeie polițiștii au constatat că de 7 ani aceasta era victima hărțuirii și a violențelor bărbatului, episoade care au atins apogeul în urmă cu câteva luni, atunci când soțul ei a început să facă abuz de alcool. Femeia, epuizată de această situație generată de gelozia soțului față de ea, câteva zile în urmă și-a exprimat dorința de a divorța și în acea împrejurare bărbatul a amenințat-o cu moartea.

Bărbatul român a fost arestat pentru maltratare și răniri.

Distribuie acest articol