Italia: bărbat indian arestat, umplea o canistră de benzină pentru a da foc soției românce

Un cetățean indian în vârstă de 28 de ani a fost arestat de carabinieri în timp ce umplea o canistră cu benzină pe care se pare că voia să o folosească pentru a-și incendia soția, o femeie română de 25 de ani.

S-a întâmplat în localitatea Roseto, din provincia italiană Teramo, unde bărbatul indian este rezident alături de soția sa româncă și fetița lor, relatează ziarul Il Messaggero. O rudă a femeii românce i-a anunțat pe carabinieri în data de 18 martie că bărbatul indian s-a dus la o benzinărie din localitate pentru a umple o canistră cu benzină, cu oribila intenție de a-și incendia soția.

Datorită acestei semnalări făcută de familiarul conaționalei noastre, bărbatul indian a fost oprit în timp de carabinieri, înainte de a-și duce planul la bun sfârșit. În urma discuțiilor avute cu femeia română, anchetatorii au aflat că aceasta avea parte de mai mult timp de scene de violență din partea bărbatului indian, deseori chiar și în prezența fiicei lor de numai 2 anișori.

Autoritățile au decis astfel mutarea femeii românce, împreună cu fiica sa, într-o structură protejată, în timp ce soțul acesteia a fost denunțat la Procuratura din Teramo pentru violență în familie și a fost pus sub arest în cursul zilei de ieri, apoi mutat în penitenciarul din localitatea menționată mai sus.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • Poliția: 113;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea
    dumneavoastră.
Distribuie acest articol