Italia: bărbat italian arestat după ce și-a bătut soția, o femeie de origine română

Un bărbat italian originar din Palermo a fost arestat sâmbătă, 24 august 2019, în localitatea Tivoli, unde locuia alături de soția sa,  cu acuzația de violență domestică.

Potrivit Roma Today, carabinierii au fost chemați să intervină în cursul dimineții de sâmbătă la o locuință de pe strada degli Orti din localitatea menționată mai sus, iar acolo au găsit un bărbat italian în vârstă de 35 de ani și cu antecedente penale, care era foarte agresiv cu soția sa. După ce au calmat puțin spiritele, militarii au stat de vorbă cu femeia, o româncă în vârstă de 40 de ani, care le-a spus că a fost lovită și bătută de soțul său.

Conaționala noastră a povestit carabinierilor, de asemenea, că un astfel de comportament violent a avut loc și în trecut din partea soțului, chiar și împotriva altor membri ai familiei. După denunțul oficial depus de femeia română, bărbatul italian a fost arestat și închis în penitenciarul Rebibbia din Roma.

Nu lăsați violența domestică să provoace tragedii, denunțați din prima secundă

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • Poliția: 113;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea
    dumneavoastră.