Italia: bărbat italian de 62 de ani arestat pentru tentativă de viol împotriva unei tinere românce

Un bărbat italian în vârstă de 62 de ani din Bassiano, provincia Latina, a fost arestat pentru tentativă de viol împotriva unei femei românce de 33 de ani. Tânăra româncă figurează ca fiind rezidentă la Latina, dar domiciliată în prezent la Roma, informează Latina Corriere.

Agresorul lucra ca ospătar într-un restaurant din Bassiano, unde a și cunoscut femeia română pe care a servit-o la masă. Se vede că pentru italian a fost dragoste la prima vedere pentru că în mai multe circumstanțe a tentat să o abordeze pe conaționala noastră dar avansurile bărbatului au fost respinse. Acesta nu s-a descurajat, ci a trecut, cu brutalitate, la o adevărată violență sexuală.

Italianul a ajuns astăzi, 28 august, la închisoare, conform unui ordin eliberat de magistratul Tribunalului din Latina, în urma unui denunț primit de carabinierii din Bassiano. După cercetările efectuate de autorități, bărbatul s-a dovedit vinovat de tentativă de viol împotriva conaționalei noastre.

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați personal la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.