Italia: Bărbat român accidentat mortal cu mașina de un pensionar italian de 69 de ani

Un pensionar italian a fost denunțat de carabinieri pentru omor rutier după ce a accidentat mortal un bărbat în cursul zilei de luni, 30 decembrie 2019. Victima este de cetățenie română.

Mircea Hrom, în vârstă de 59 de ani, era originar din Botoșani, dar lucra în Italia la o stână de oi din Santa Caterina allo Jonio, provincia Catanzaro (Calabria). În după-amiaza zilei de luni, conaționalul nostru se deplasa pe jos de-a lungul Străzii Statale 106 din Catanzaro și se afla în dreptul kilometrului 147 când a fost lovit de o mașină condusă de un cetățean italian în vârstă de 69 de ani cu inițialele R.M.

În urma impactului cu mașina, trupul conaționalului nostru a fost aruncat la circa 20 de metri în afara carosabilului, iar rănile suferite i-au provocat decesul pe loc. Șoferul s-a oprit pentru a acorda primul ajutor bărbatului accidentat, dar spune că nu a găsit pe nimeni în preajmă, deși a căutat în preajmă. Corpul fără viață al victimei a fost găsit în dimineața zilei de 31 decembrie în timpul investigațiilor asupra unui alt accident rutier.

Mașina implicată în tragicul accident a fost pusă sub sechestru, în timp ce Procuratura din Catanzaro a dat ordin să fie executată autopsia asupra trupului neînsuflețit al românului nostru. Între timp, pensionarul italian a fost denunțat de carabinieri pentru „omor rutier”, infracțiune introdusă în Codul Penal din Italia din anul 2016.