Italia: Bărbat român arestat, își bătea concubina italiancă de mai bine de un an

Un bărbat român rezident în Carrara (Toscana) a fost arestat de carabinieri acuzat fiind de violență domestică asupra partenerei sale, o femeie italiancă din localitate în vârstă de 50 de ani.

Potrivit publicației La Nazione, femeia italiancă a rămas văduvă în urmă cu câțiva ani și, în speranța că va putea să-și refacă viața, a început o relație cu un bărbat român în vârstă de 38 de ani care lucrează în sectorul de producție a marmurii. Cei doi se pare că s-au mutat împreună și totul a mers bine o perioadă, dar în urmă cu circa un an de zile femeia a sunat la carabinieri și a cerut intervenția unei patrule pe motiv că a avut o ceartă aprinsă cu noul concubin.

Din cele relatate carabinierilor de către femeia italiancă la acea dată reieșea că raportul cu bărbatul român devenise turbulent și, din cauza consumului excesiv de alcool din partea acestuia, ar fi lovit-o și ar fi luat-o de gât pe femeie pentru a face-o să tacă din gură. Femeia însă nu l-a denunțat niciodată, nici măcar cu acea ocazie de acum un an când a sunat la carabinieri, iar rănile suferite în urma violențelor a spus că și le-a îngrijit singură, fără a merge la spital.

Văzând că nu reușesc să o convingă pe femeia de 50 de ani să-l denunțe pe concubin, carabinierii au fotografiat semnele pe care aceasta le avea pe față din cauza loviturilor primite de la partener și au informat procurorul Alessandra Conforti de la Procurartura din Massa despre acest caz. În raportul lor, militarii au adăugat de asemenea și o descriere detaliată a stării de teroare în care se afla femeia la acea vreme.

Procuratura a deschis o anchetă, iar carabinierii au menținut legătura constantă cu femeia italiancă pentru a vedea cum decurg lucrurile, dar ea îi asigurase în urmă cu câteva săptămâni că relația cu concubinul ei român s-a întors la normalitate. Nu a durat mult însă și femeia a sunat din nou la carabinieri, cerând să vorbească direct cu mareșalul care este și ea femeie și care o contactase de mai multe ori în trecut pentru a verifica dacă a fost agresată din nou.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu ocazia acelei conversații, mareșalul a reușit s-o convingă pe concubina bărbatului român să-l denunțe pentru violențele fizice și psihice la care a supus-o în ultimele luni, violențe care, în contradictoriu cu cele declarate în precedență, nu s-au oprit niciodată, ba chiar se agravaseră. Bărbatul se pare că începuse să o constrângă pe concubina sa să stea închisă în casă, aceasta trăind cu frica de a fi „pedepsită” dacă ar fi fost văzută prin oraș fără permisiunea lui.

Mareșalul și femeia agresată. Foto: ecodellalunigiana.it

Mai mult, carabinierii spun că nu au reușit nici măcar să intre din nou în contact cu ea după acel apel telefonic pentru ca femeia să poată depune denunțul scris și au fost nevoiți să apeleze la o diversiune cu ajutorul centrului anti-violență în acest scop. Astfel, femeia italiancă a reușit să-l denunțe pe bărbatul român, acuzându-l că a lovit-o fără milă de mai multe ori și că, pe motive de gelozie, îi interzicea să iasă din casă singură și o suna la telefon de mai bine de 30 de ori pe zi pentru a se asigura că este în casă.

Din relatările femeii de 50 de ani reiese de asemenea că bărbatul român pretindea de la ea raporturi sexuale chiar și fără acordul ei și de mai multe ori ar fi umilit-o în public, iar în ultimul timp nu mai reușea să doarmă noaptea de teama că partenerul îi va face rău.

În urmă cu câteva seri, povestea celor doi s-a încheiat definitiv după ce concubina bărbatului român, văzându-l pe acesta că se întoarce acasă în stare de ebrietate, s-a încuiat în casă împreună cu fiul ei în vârstă de 17 ani, avut dintr-o relație precedentă, și a sunat la carabinieri. Bărbatul însă s-a enervat și a început să arunce cu pietre într-o fereastră, apoi a dărâmat ușa de la intrare și a reușit să pătrundă în casă.

Odată intrat în locuință, agresorul a început mai întâi să-l bată pe fiul femeii, lovindu-l puternic cu pumnii și fracturându-i astfel septul nazal și un pomet, apoi a încercat să o atace pe femeie. Aceasta între timp reușise să se baricadeze în baie cu o bâtă de baseball în mână, dar bărbatul a spart și acea ușă și a intrat peste ea.

Din fericire, în scurt timp au sosit carabinierii la fața locului care l-au pus imediat sub arest pe bărbatul român, iar femeia italiancă și fiul ei au fost transportați la spital. Agresorul se află acum închis în penitenciarul din Massa.

Sunteți victima sau martorul unor scene de violență domestică?

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.