Italia: bărbat român câștigă 50.000 de euro la lozuri de răzuit. „Scot banii și-ți fac un cadou”

Un bărbat român din Italia, în vârstă de 40 de ani, a câștigat ieri, 3 aprilie 2019, frumoasa sumă de 50.000 de euro la lozurile de răzuit, care de obicei sunt disponibile în tutungeriile din Peninsulă, anunță ziarul italian La Nazione.

Conaționalul nostru se afla într-o tutungerie de pe viale Luca Signorelli din Arezzo, unde merge adesea să cumpere lozuri de răzuit, doar că de această dată a avut și plăcuta surpriză de a câștiga o sumă consistentă.

„O fi adevărat?”, întreabă românul nostru pe proprietarul activității comerciale, iar acesta verifică lozul pe computer și confirmă că, într-adevăr, a câștigat suma de 50.000 de euro. „Scot banii, mă-ntorc și-ți fac un cadou”, spune bucuros bărbatul român către proprietar înainte de a pleca.

„Este un client care vine des să-și încerce norocul cu lozurile de răzuit. Astăzi după-amiază (ieri, 3 aprilie 2019 – n.r.) a venit, a răzuit câteva lozuri, apoi a luat unul «Tutto per Tutto» la zece euro și a găsit frumoasa sumă de 50.000 de euro”, povestește proprietarul tutungeriei pentru sursa citată.

Proprietarul tutungeriei unde bărbatul român a câștigat banii. Foto: La Nazione

„Nu-i venea să creadă, apoi am controlat pe computer și era adevărat”, adaugă bărbatul italian care deține tutungeria. „Câștigătorul, un bărbat român de 40 de ani, este o persoană tăcută și rezervată, dar în fața câștigului obținut era de neoprit”, mai povestește proprietarul amuzat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Așadar, conaționalul nostru a plecat în grabă și plin de bucurie să scoată banii de la bancă, sfătuit de proprietar să-și ia premiul cât mai repede. „A ieșit repede, aproape că s-a lovit de geamul furgonetei parcată afară. Dar înainte să iasă a spus: «Mă întorc, mă întorc imediat și-ți fac un cadou». Dar nu este nevoie de cadou, deja e mare satisfacția să văd fericită o persoană care de obicei este foarte rezervată și de la care e foarte greu să obții un zâmbet”, concluzionează proprietarul.

Atenție! Jocurile de noroc pot provoca dependență și vă pot afecta în mod grav situația financiară, precum și viața socială

Deși uneori se întâmplă să existe cazuri fericite în care o persoană sau mai multe câștigă la jocurile de noroc, indiferent că sunt lozuri de răzuit, loterie sau aparate electronice, șansele de câștig de obicei sunt foarte mici și majoritatea persoanelor pierd bani foarte mulți. Mai mult, chiar și persoanele care au câștigat sume considerabile, au cheltuit în general foarte mulți bani la jocurile de noroc înainte de a câștiga, lucru care în general nu este evidențiat în presă când se anunță un astfel de câștig.

Persoanele care ajung să fie dependente de jocurile de noroc nu recunosc acest lucru și nu cer ajutorul specialiștilor. Foarte puține persoane își iau inima în dinți și cer ajutorul psihiatrilor. Medicii spun, dând ca exemplu persoanele dependente de pariuri sportive, că ele pur şi simplu nu se pot abţine de la această activitate, fiind în stare să facă orice pentru a-şi satisface plăcerea.

„Un astfel de pacient nu poate concepe viaţa fără jocurile de noroc! Un dependent de jocuri de noroc prezintă ca principală caracteristică pierderea logicii în timpul parierii: are convingeri iraţionale distorsionate în etapele jocului, se foloseşte de algoritmi şi are paşi calculaţi empiric. De asemena, prezintă o capacitate empatică: persoana se consideră suficient de specială, încât să i se întâmple miracolul câştigului”,spune dr. Elena Popescu, medic specialist psihiatru în cadrul Institului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi, citată de Mediafax.

„Debutul jocului patologic de noroc sau al ludomaniei poate avea loc în timpul adolescenţei sau la adultul tânăr, însă există cazuri în care tulburarea se poate manifesta şi la vârsta mijlocie. De cele mai multe ori, persoanele dependente de jocurile de noroc prezintă distorsiuni ale gândirii, cum ar fi negare (eu nu joc la păcănele), superstiţii (eu ştiu că miercurea şi vinerea sunt zile ideale pentru păcănele şi pariuri), prezintă un tipar de joc care creşte treptat atât în ceea ce priveşte frecvenţa, cât şi ca sumă pariată”, mai spune medicul psihiatru.

În Italia, persoanele cu o astfel de dependență au posibilitatea de a apela la ajutor gratuit și în mod anonim, pur și simplu sunând la numărul verde 800558822, care poate fi apelat de luni până vineri între orele 10:00 și 16:00.