Italia: un bărbat român de 40 de ani s-a spânzurat în dormitorul casei în care locuia

Și-a luat viața spânzurându-se în dormitorul casei în care locuia, pe fondul unei profunde depresii. În ultimul timp nu mai găsea nimic de muncă, scrie ilfattovesuviano.it.

Un bărbat român în vârstă de 40 de ani s-a sinucis ieri, 14 februarie, în casa în care locuia din zona dintre Cangiani din Marchesa și Boscoreale, regiunea Campania, în Italia. Conaționalul nostru trăia de mai mulți ani în Italia iar la baza gestului său extrem de a-și lua viața a fost probabil dificultatea de a găsi un loc de muncă.

Carabinierii din Boscoreale au început investigațiile.

Corpul bărbatului român a fost găsit de prietena acestuia care a alertat imediat salvarea. Personalul celor 118 nu a putut decât să constate decesul bărbatului.

Vă reamintim că pe teritoriul Italiei, este în curs, proiectul „Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA, (Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.