Italia: Bărbat român dispărut după ce a sărbătorit împlinirea celor 58 de ani ai săi

Un bărbat de naționalitate română a dispărut din Orosei, provincia Nuoro (Sardegna) pe data de 24 aprilie, 2018, după ce a sărbătorit împlinirea celor 58 de ani ai săi.

Ștefan Ciobanu trăia în Italia de anul trecut și locuia la o familie din Orosei unde făcea treabă în gospodărie și alte munci cu ziua, pe unde apuca. Un om liniștit, muncitor, care nu făcea rău nici la o muscă” spun italienii despre românul nostru. Pe data de 23 aprilie, 2018, Ștefan Ciobanu a împlinit 58 de ani, a sărbătorit cu câțiva prieteni după care a dispărut. Din ziua de 24 aprilie nu se mai știe nimic de el, nimeni nu l-a mai văzut, documentele sale de identitate i-au rămas la domiciliul unde locuia iar telefonul celular rezultă închis. De obicei, Ștefan folosea bicicleta pentru micile sale călătorii dar în ziua dispariției aceasta a rămas acasă.

Prietenii spun că Ștefan Ciobanu avea o perioadă mai dificilă, traversând o perioadă agitată, cu probleme personale.

În satul unde locuia îl cunoșteau cu toții iar primarul localității Orosei, Nino Canzano, face un apel pe pagina sa Facebook:

„Este de negăsit domnul Ciobanu Ștefan, născut la 23 aprilie 1960. Ultima oară a fost văzut în localitatea Sa Minda. Cine l-a văzut sau are informații despre el este rugat să se adreseze poliției, carabinierilor, protecției civile sau pompierilor.” , scrie edilul și atașează fotografia conaționalului nostru.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dispariția lui Ștefan Ciobani a fost anunțată și de programul televiziv Chi l’ha Visto?

„Ștefan Ciobanu are 58 de ani și a venit în Italia în luna septembrie a anului trecut. E oaspete al unei familii din Orosei iar pe data de 24 aprilie a ieșit din casă fără să spună nimic la nimeni și a dispărut. A lăsat acasă documentele de identitate iar telefonul este închis. Nu a luat nici bicicleta cu care, de obicei, se deplasează.”, anunță cei de la binecunoscutul program care se ocupă cu mediatizarea cazurilor persoanelor dispărute.

Semnalmente: Ștefan Ciobanu are 58 de ani, aproximativ 165 de centimetri, ochi căprui, păr grizonat, la momentul dispariției purta o geacă subțire și o pereche de jeans.

Cine poate da relații este rugat să se adreseze la numărul de urgențe 112 sau la cea mai apropiată secție de poliție.