Italia: Bărbat român exploata 30 de muncitori în agricultură. Obligați să-i dea o parte din bani

O operațiune a agenților de la Garda de Finanțe italiană a scos la iveală în provincia Caserta din Campania, un trafic de forță de muncă ilicită de care se ocupa un bărbat român în vârstă de 35 de ani. Bărbatul, cu inițialele R.A.F.,  denumit de italieni „caporal” pentru îndatoririle pe care le avea, recruta forța de muncă din rândul străinilor din zonă, ca apoi să-i exploateze în condiții de sclavie. Autoritățile au descoperit că în prezent caporalul român se ocupa de 30 de lucrători care munceau toți fără un contract de muncă.

Românul, care acum se află la arest domiciliar, era ajutat de doi ucrainieni, G.A. de 34 de ani și L.O. de 53 de ani, cu funcții de șoferi și paznici ai lucrătorilor. El transporta muncitorii pe câmp sau în sere, la muncă, îi obliga să îi dea lui o parte din câștig și să muncească din zorii dimineții până seara la lăsarea întunericului.

- Continuarea după publicitate -

Muncitorii erau în mare parte moldoveni și ucrainieni și erau nevoiți să muncească fără servicii sanitare adecvate, erau păziți în timpul lucrului și nu puteau comunica între ei. De asemenea, lucrau și în condiții meteorologice extreme, pe ploaie sau vânt puternic, așa cum s-a întâmplat zilele trecute, mai exact pe 29 octombrie când zona era zguduită de furtuni dar muncitorii erau pe câmp, la lucru.

Pe lângă bărbatul român și cei doi ucrainieni, au fost puși sub cercetare și proprietarii fermelor agricole care, la rândul lor, au beneficiat de acest sistem ilegal pentru a reduce drastic costurile de producție și a beneficia de un avantaj economic ilegal. Astfel, B.A. de 60 de ani din Mondragone și C.S. de 57 de ani, din Formia, sunt acuzați de evaziune fiscală, informează Il Mattino.