Italia: bărbat român fără adăpost ucis de o mașină „pirat”. Localnicii lasă flori și mesaje de regret la semaforul unde românul cerșea

Foarte puțini știu cum se numea bărbatul român fără adăpost care cerșea la semaforul de la intersecția dintre via Ettore Feramosca și via Germania din Ragusa, provincia Catania, dar cu toții și-l amintesc ca fiind o persoană care avea mereu un zâmbet la dispoziție pentru persoanele care treceau pe acolo.

Era un bărbat înalt, slăbuț, în vârstă de 62 de ani și era foarte cunoscut în Ragusa, în ciuda faptului că era un om fără căpătâi. Conaționalul nostru a fost ucis și lăsat să moară nu departe de locul unde obișnuia să cerșească, de o mașină „pirat”, cum le numesc italienii, un șofer care s-a făcut nevăzut după accident.

Bărbatul român a fost găsit mort pe o stradă întunecată din cartierul Bruscè, foarte frecventată de mașini, la circa un kilometru de semaforul unde era văzut zilnic de localnici. Trupul său fără viață a fost descoperit de câțiva tineri pe strada respectivă, în noaptea de 24 spre 25 septembrie 2018, tineri care au chemat imediat ambulanța, dar pentru bărbatul român de 62 de ani nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvat.

Victima se pare că a fost ucisă de un automobil al cărui șofer a decis să fugă de la fața locului fără a oferi primul ajutor conaționalului nostru sau a chema ambulanța iar carabinierii sunt acum pe urmele sale.

Între timp, pe stâlpul semaforului de la intersecția menționată mai sus, unde bărbatul român stătea zi de zi, așteptând mila trecătorilor, au apărut flori și mesaje de regret pentru decesul său din partea localnicilor din Ragusa care trec pe acolo zilnic. Astăzi, nu mai pot vedea bărbatul simpatic, mereu zâmbitor, care-și lua șapca de pe cap și se apropia timid de trecători pentru a cere ceva mărunțiș.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mesajele de regret din partea localnicilor sunt și mai multe pe rețelele de socializare, scrie ziarul local Ragusah24.it, care menționează că trupul conaționalului nostru se află încă la morga din Ragusa fiindcă nimeni din familia sa nu a venit să-l ia de acolo. O tânără din localitate, care-și aduce aminte de el cu afecțiune, spune că alături de bărbatul român de 62 de ani stătea și fiul acestuia cu el la cerșit până acum câțiva ani, dar apoi a plecat din localitate.

Autoritățile italiene au luat legătura cu Consulatul Român din zonă pentru a verifica dacă bărbatul mai are rude, dar dacă nu vine nimeni să-i ia trupul fără viață și să-i ofere o înmormântare în tradiția strămoșească și pe pământ românesc, acesta va fi îngropat de primăria din Ragusa în cimitirul din localitate, afirmă surse locale.

@rotalianul