Italia: Bărbat român găsește un portofel și îl predă poliției: „Eu am deja tot ce îmi trebuie”

Un cetățean român a făcut onoare comunității românești din Italia prin gestul său. Bărbatul a găsit un portofel cu bani și cu alte efecte personale și l-a înmânat carabinierilor. Întrebat de un avocat italian cum de a decis să returneze portofelul proprietarului de drept, românul a răspuns: „Eu am deja tot ce îmi trebuie.”

Mihai Balint este numele conaționalului nostru care a predat actele și cei 605 euro împreună cu portofelul autorităților din Agropoli, provincia Salerno din Campania.

Portofelul și conținutul său a fost returnat proprietarului, care i-a mulțumit lui Balint pentru gestul de onestitate. „Când l-am întrebat” – spune avocatul Giovanni Basile – „cum de l-a returnat, el a spus că avea deja totul. Am fost încântat să îl cunosc pe acest român. Foarte des, românii ocupă spații negative în știrile jurnalistice iar acest caz ar trebui să aibă parte de același spațiu. Nu este vorba de naționalitate aici, lumea este împărțită în oameni cinstiți și delincvenți. Respectarea regulilor, a sentimentului de apartenență și integrare, trebuie să fie principii de referință pentru toată lumea. Italia are nevoie doar de oameni cinstiți, care să respecte legile.”

Proprietarul portofelului, Philip Migliaro, l-a întâlnit personal pe Mihai Balint: „Ne-am promis să mergem la o pizza împreună.”