Italia: Bărbat român în scaun cu rotile găsit mort din cauza frigului

Un român în vârstă de 64 de ani a fost găsit fără suflare în afara stației de metrou Molino Dorino de la periferia orașului Milano. Bărbatul era invalid, se deplasa cu ajutorul unui scaun cu rotile și nu avea un acoperiș deasupra capului. Primarul orașului a transmis un mesaj celor care în aceste zile friguroase sunt nevoiți să doarmă pe străzi: „Avem paturi libere în centrele de adăpost.”

Bărbatul român a fost găsit mort în scaunul cu rotile în această dimineață, de joi, 5 decembrie, în jurul orei 7:40, informează Milano Corriere. Trupul neînsuflețit al conaționalului nostru era acoperit cu o plapumă veche.

Medicii de la 118 sosiți la fața locului au constatat că bărbatul era mort de mai multe ore și au declarat că decesul acestuia se datorează unor cauze naturale. Aparent, românul nu prezenta semne de violență pe corp și nu au fost semnalate nici semne de hipotermie, chiar dacă temperaturile scăzute din timpul nopții ar putea fi cauza care a dus la moartea bărbatului.

Foto: Milano Corriere

La aflarea veștii, primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, care a avut o intervenție radiofonică în această dimineață la Rtl 102.5, a lansat un apel către cetățeni:

„Avem foarte multe paturi libere și gratuite în centrele de adăpost, rog populația să-i invite pe acești oameni care dorm pe stradă să meargă acolo. Nu-i putem forța, de aceea am solicitat echipei mele să intensifice dialogul cu aceste persoane fără adăpost, iar speranța noastră este ca populația să ne ajute să-i convingem.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI