Italia: Bărbat român în stare critică după ce a fost lovit de un conațional cu o sticlă spartă

S-a întâmplat în seara zilei de luni, 6 ianuarie 2020, într-o locuință de pe via Cervetto, care este situată în cartierul Cornigliano din Genova și unde o seară petrecută între prieteni care jucau cărți, mâncau și beau, s-a transformat în dramă. Un bărbat român a ajuns în stare critică la spital după ce a fost lovit de mai multe ori după cap de un alt român cu o sticlă spartă.

După o primă reconstituire a carabinierilor reiese că victima, un cetățean român de 34 de ani, se afla în locuința unui prieten pentru a petrece o seară distractivă în compania altor conaționali. În jurul orei 21:00 însă totul a luat o întorsătură tristă, iar bărbatul de 34 de ani și un alt român de 37 de ani au început să se certe din motive banale. În scurt timp cearta a degenerat până în punctul în care românul mai în vârstă a luat o sticlă spartă și l-a lovit după cap în repetate rânduri pe conaționalul său.

Rănile bărbatului erau vizibil grave de la bun început, iar celelalte persoane au chemat imediat o ambulanță la fața locului pentru a-l transporta la spital. Românul atacat a ajuns astfel la spitalul San Martino din Genova și a fost internat la Reanimare unde se află și în aceste ore în stare de inconștiență, iar medicii se mențin rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire, relatează presa locală.

Românul de 37 de ani care i-a provocat rănile, un bărbat fără antecedente penale au ținut să specifice autoritățile, a fost pus sub arest pentru vătămare corporală.