Italia: Bărbat român încearcă să-și arunce partenera de la balcon. Salvată de vecini

Un bărbat român în vârstă de 56 de ani a fost arestat la Moconesi, provincia Genova, după ce a încercat să-și arunce partenera de la balcon. Atacatorul a fost oprit la timp de către vecini, speriați de țipetele femeii și care au asistat la scena respectivă.

Tragedie evitată aseară, 10 iulie, la porțile orașului Genova unde bărbatul de origine română și-a atacat partenera la sfârșitul unei discuții violente și, după ce a bătut-o, a încercat să o arunce de la balconul casei. Vecinii cuplului, alarmați de țipetele femeii, au alertat imediat poliția. Bărbatul a fost arestat pentru tentativă de omucidere și pentru maltratare în familie. Intervenția vecinilor a fost decisivă, ei nu doar că au anunțat forțele de ordine despre ceea ce se întâmpla dar au intervenit pentru a împiedica gestul românului violent.

În cursul serii mai avusese loc o intervenție a poliției la domiciliul celor doi, dar femeia, o româncă în vârstă de 54 de ani care lucrează ca îngrijitoare, nu a vrut să depună plângere împotriva bărbatului. În cursul nopții cearta dintre cei doi a fost reluată, cu primejdia de a avea un deznodământ tragic de această dată. Polițiștii au intervenit la timp, românca a fost transportată la spital pentru leziunile suferite, unde medicii i-au preconizat o perioadă de 20 de zile de îngrijiri medicale.

Din fericire, de această dată femeia s-a ales doar cu vânătăi și cu o sperietură puternică. Iar dacă ea nu a pus preț pe viața sa, denunțându-și partenerul violent care vroia să o ucidă, au salvat-o la timp, de această dată vecinii.

Bărbatul a fost transportat la închisoare, informează Il Sussidiario.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență asupra femeilor, înainte să se transforme în tragedii, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri din localitatea dumneavoastră.
Distribuie acest articol