Italia: bărbat român intră în biserică și strigă „Allah Akbar”. Panică între credincioșii prezenți la slujbă

Panică în rândul enoriașilor unei biserici catolice din localitatea italiană Alba Adriatica, provincia Teramo, unde la slujba de la ora 18:00 de ieri, 6 ianuarie 2019, un bărbat român a intrat în biserică și a strigat „Allah Akbar”.

Expresia arabă, care înseamnă „Allah este cel mai mare” și este cunoscută de mulți ca fiind folosită în atacurile teroriste ale extremiștilor islamici, a creat panică între cei circa 50 de credincioși prezenți la slujba de Bobotează (Epifania). Alertați de către enoriași, carabinierii au sosit imediat la fața locului și l-au blocat pe protagonist, descoperind că nu este un terorist, ci doar un mitoman, pe deasupra și beat criță.

Preotul Don Stefano Galeazzi, care oficializa slujba și care se pare că-l cunoștea pe bărbatul român, în vârstă de 41 de ani și fără rezidență fixă în Italia, a reușit să-i calmeze pe enoriași, în timp ce carabinierii l-au preluat pe acesta din urmă și l-au condus la unitate, de unde a fost apoi transportat la spital pentru a fi supus unui tratament sanitar obligatoriu, precizează ziarul local Riviera Oggi.