Italia: bărbat român mort la 50 de ani, organele sale vor salva viața a trei persoane

O echipă de medici de la spitalul „San Giovanni Battista” din Foligno, provincia Perugia, a efectuat în noaptea trecută o operație de prelevare a mai multor organe din corpul unui bărbat român de 50 de ani, care a decedat pe patul de spital în urma unei hemoragii cerebrale.

Conaționalul nostru fusese internat în spitalul menționat mai sus în urmă cu câteva zile dar, în urma unei hemoragii cerebrale masive, medicii au fost nevoiți să constate moartea cerebrală a acestuia. În acel moment, cu acordul familiei bărbatului român, s-a dat startul procedurilor de prelevare a inimii dar și a rinichilor, organe care vor salva viața a trei persoane bolnave.

- Continuarea după publicitate -

Timp de 24 de ore, aproape toate structurile spitalului au fost ocupate în diferitele operații care au avut loc pentru prelevarea organelor, operații care au fost finalizate în jurul orei 07:30 din această dimineață de 3 august 2018, relatează Perugia Today.

„Cu ocazia transmiterii de condoleanțe pentru familia lovită de această tragedie, conducerea USL Umbria 2 și administrația spitalului ține să evidențieze gestul lăudabil de solidaritate din partea familiei, care transformă o dramă într-o speranță de viață și o existență mai bună pentru alți bărbați și femei care suferă de boli grave”, se citește într-un comunicat de presă transmis de spitalul din Foligno.