Italia: Bărbat român mușcat de viperă, plimbat de la spital la spital. Nu aveau tratamentul necesar

Un muncitor de origine română, a fost mușcat luni dimineață, 20 august, de o viperă, în timp ce se găsea la muncă într-o livadă de măsline din Sessa Aurunca, provincia Caserta, Campania. Bărbatul a fost trimis din spital în spital deoarece instituțiile sanitare la care s-a prezentat nu dispuneau de antidotul și tratamentul necesar.

Daniel are 41 de ani și lucrează în agricultură în Campania, regiune central-sudică a Italiei. Luni dimineață o viperă l-a mușcat de dosul mâinii în timp ce era împreună cu alți muncitori la lucru. Colegii lui Daniel au reușit să prindă unul dintre șerpii care au invadat brusc bucata de livadă unde muncitorii strângeau măsline.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 8:00 iar conaționalul nostru s-a prezentat de urgență la punctul sanitar din Sessa Aurunca, unde nu a putut să primească asistența sanitară cuvenită deoarece nu dispuneau de niciun tratament în grad să îl ajute. A fost sfătuit să meargă la alt spital pentru a primi o îngrijire specifică și însoțit de un coleg, Daniel s-a grăbit spre spitalul din Caserta. La acest spital s-a repetat aceeași problemă și de la Caserta a fost trimis la spitalul Cardarelli din Napoli, unde a ajuns după mai multe ore în care viața românului nostru a fost pusă în pericol.

La Napoli, după primele investigații de la punctul de prim-ajutor al spitalului Cardarelli, Daniel a fost transferat la secția de dezintoxicare a unității spitalicești unde a primit, în sfârșit, tratamentul necesar. Când a ajuns la spitalul din Napoli, Daniel era deja în stare critică, aproape înconștient, mâna mușcată era foarte umflată și vânătă și efectele se resimțeau în tot brațul.

Primele tratamente primite în spital au fost conform dozelor de șoc utilizate, pentru a se evita orice complicație. Daniel este internat și monitorizat îndeaproape. Va fi externat numai atunci când toate analizele vor confirma că s-a efectuat dezintoxicarea completă a veninului care i-a fost inoculat în corp, scrie ecaserta.it.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI