Italia: Bărbat român sare în ajutorul polițiștilor italieni și îi apără de pietroaiele aruncate asupra lor

„Un român îi apără pe polițiștii asupra cărora erau aruncate pietre” este titlul unui articol din presa italiană care relatează despre curajul și spiritul de responsabilitate civică al unui român de-al nostru, al doilea caz din aceste zile după cel al lui Yuri, românul care a fost bătut de șapte indivizi pentru că le-a cerut să nu-și descarce gunoaiele într-un parc.

Al doilea român curajos din ultimele zile și care face onoare comunității românești din Italia, printr-un simplu gest. Bărbatul a sărit în ajutorul echipajului de poliției asupra căruia se aruncau pietroaie, scrie Telerama News. Din păcate, presa italiană nu face public numele românului nostru.

S-a întâmplat ieri seară, 22 octombrie, în gara din Lecce (Puglia). Un cetățean de origine nigeriană, în vârstă de 24 de ani, a refuzat să prezinte documentele de identitate la cererea agenților de poliție care efectuau un control de securitate în incinta gării. Nigerianul a început să se agite și cuprins de o furie oarbă a pus mâna pe un pietroi mare, care cântărea peste 3 kilograme, cu intenția de a-l arunca spre polițiști. În momentul respectiv, un tânăr român în vârstă de 30 de ani, aflat în apropierea agresorului, a sărit asupra sa trântindu-l la pământ. Conaționalul nostru, în acțiunea de a împiedica gestul violent al nigerianului, s-a lovit ușor la cap.

Atacatorul a fost astfel blocat și arestat, dar el va trebui acum să răspundă și pentru infracțiunea de vătămare corporală agravantă.

Bărbatul român a primit îngrijirile necesare și mulțumirile polițiștilor italieni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Despre Yuri, românul bătut de 7 indivizi în Italia doar pentru că le-a cerut să nu arunce gunoaie în parc, puteți citi aici.

@rotalianul