Sinucidere oribilă în Italia: Bărbat român se spânzură lângă trotuarul unei străzi aglomerate

Un tânăr român în vârstă de 29 de ani a fost găsit în această dimineață de 13 iulie, 2018, spânzurat la Torino, în Italia. Corpul tânărului nostru conațional atârna printre ramurile și frunzele unui copac din apropierea trotuarului unei zone aglomerate a orașului din nordul peninsulei.

„S-a sinucis atârnat de un copac, în mijlocul străzii, folosind cureaua de la pantaloni.”, scriu cei de la Torino Today. Trupul neînsuflețit al românului nostru a fost găsit în jurul orei 8:00 și cu greu putea fi văzut printre frunzele și ramurile unui arbore de pe Corso Orbassano, 132, în apropierea bulevardului Sebastopoli.

Agenții secției de poliție San Secondo au intervenit la fața locului. Momentan, motivele gestului tânărului român rămân necunoscute.

Mulți trecători au participat la operațiunile de recuperare a corpului neînsuflețit. Un martor ocular povestește „În această dimineață, în Orbassano, în zona pieței, un om s-a spânzurat. Era ascuns printre copaci și nu a fost văzut imediat. Am trecut cu câinele meu pe acolo, dar nu am observat nimic, mai târziu am văzut cadavrul pe pământ, o scenă șocantă! Odihnește-te în pace!”

Reamintim, ca de obicei, tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.