Italia: Bărbat român arestat, a violat o prietenă de familie după ce i-a pus somnifere în paharul cu alcool

Un bărbat de origine română, în vârstă de 47 de ani, rezident la Trieste, în nordul Italiei, a fost arestat și dus la închisoarea Coroneo, cu acuzația de viol asupra unei prietene de familie și de violență domestică împotriva soției sale.

Era în luna martie a acestui an, când o femeie română în vârstă de 40 de ani, rezidentă și ea la Trieste, s-a prezentat la secția de urgență a spitalului local unde a declarat că a fost victima unei violențe sexuale, după ce și-a petrecut noaptea în casa unui cuplu de prieteni.

Femeia, interogată imediat de polițiști, a spus că a fost violată de conaționalul și prietenul său, românul cu inițialele M.V.S. care, după ce a făcut-o să bea un pahar cu lichior care i-a provocat o stare de confuzie și amețeală, a convins-o să rămână să doarmă la domiciliul său unde, în timpul nopții, profitând de starea de inconștiență a femeii, a abuzat-o sexual.

Ancheta poliției

Ca urmare a declarațiilor făcute de victimă, a fost inițiată o anchetă coordonată de Parchetul local din Trieste care a permis verificarea a ceea ce a declarat femeia. S-a constatat că M.V.S. i-a adăugat româncei în paharul cu alcool o cantitate substanțială de benzodiazepine, generându-i o stare de somnolență puternică. Femeia a fost astfel găzduită în casa prietenilor ei, nefiind în stare să se deplaseze singură la domiciliul său. Aproape inconștientă, în timpul nopții, a fost abuzată sexual de bărbat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Abia și-a venit în fire, victima a cerut ajutorul soției bărbatului care i-a acordat asistența necesară, apoi s-a deplasat la secția de urgențe a spitalului.

Activitatea investigativă a anchetatorilor a scos la iveală o viață de familie plină de violențe din partea bărbatului. Își lovea, umilea și abuza frecvent soția, căreia îi provocase chiar tăieturi și fracturi, fapte ale bărbatului pe care femeia nu a avut niciodată curajul să le denunțe de teamă să nu fie supusă la tratamente și mai rele din partea partenereului său.

Probele adunate împotriva sa, au permis joi, 7 iunie, arestarea lui M.V.S. care a fost dus în închisoarea din via del Coroneo.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

Distribuie acest articol