Italia: bebeluș găsit mort într-o valiză, în locuința unei îngrijitoare. Femeia l-a născut în casă

Un nou-născut a fost găsit fără viață într-o valiză, în casa unei femei din Republica Moldova, dar care locuiește în Vallo della Lucania, provincia Salerno, în cursul nopții de marți spre miercuri, 2 octombrie 2019. Femeia, care lucrează ca „badantă” pentru o familie din zonă, se pare că a născut de una singură în casă, a închis bebelușul într-o valiză, apoi a chemat ambulanța.

Din primele informații relatate de presa italiană reiese că îngrijitoarea moldoveancă a născut în locuința sa făcând totul de una singură, dar când a văzut că are complicații și că pierde sânge, a decis să cheme o ambulanță. Înainte de a face asta însă, a tăiat cordonul ombilical și a ascuns pruncul într-o valiză, deși nu se știe momentan dacă acesta era viu sau mort când l-a ascuns.

Personalul medical de pe ambulanță a preluat femeia, care suferea o hemoragie puternică, fără să-și dea seama pe moment despre ce este vorba, dar când a ajuns la spital și a fost supusă unui control mai detaliat, medicul a înțeles că femeia tocmai adusese pe lume un copil. Angajații spitalului San Luca din Salerno, unde a fost internată îngrijitoarea moldoveancă, au alertat atunci carabinierii care au dat buzna imediat în apartamentul femeii și au găsit bebelușul fără viață într-o valiză, în dormitorul acesteia.

Femeia locuia singură se pare și nu a avut martori la această tragedie, iar membrii familiei pentru care lucrează ca îngrijitoare spun că nu au observat că femeia este gravidă. Între timp, autoritățile din Salerno au deschis o anchetă pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat în acea casă, dar au refuzat să facă publice alte informații referitoare la caz până la încheierea investigațiilor.

Distribuie acest articol