Italia: Bebeluș român bolnav abandonat de mamă în spital la numai 48 de zile de la naștere

Un bebeluș de numai 48 de zile, a cărui mamă este o femeie de naționalitate română, a fost abandonat în spitalul Giovanni XXIII din Bari unde era transferat de câteva zile.

Potrivit ziarului Il Nuovo Sud, micuțul suferă de o boală metabolică și probleme cardiace diagnosticate încă de la naștere, care a avut loc în data de 24 septembrie 2018, motiv pentru care s-a dispus transferul său la spitalul Giovanni XXIII din Bari. În urmă cu câteva zile, însă, mama bebelușului a decis să-l abandoneze în spital și a plecat, pur și simplu, din incinta spitalului, fără să se mai întoarcă.

Imediat a început o întrecere de solidaritate între medici și infirmieri pentru micuțul nostru conațional, pe care nu l-au lăsat nicio secundă singur, făcând chiar și schimburi duble pentru a-l supraveghea, iar unii voluntari au avut grijă să-i aducă bebelușului haine, scutece și alte lucruri necesare.

Conducerea spitalului a raportat abandonul micuțului la autoritățile competente, precum Poliția, serviciile sociale și Tribunalul pentru Minori, iar cel mai probabil mama bebelușului va fi decăzută din drepturi.

Sursa foto și informații: Il Nuovo Sud

UP SERVICE DESPĂGUBIRI