Italia: Bloc în care locuiesc familii de români și italieni incendiat. „Salvați-ne!”

Un incediu provocat de un necunoscut a pus în pericol un bloc întreg la Torino, în zona Porta Palazzo. În clădirea respectivă locuiau atât familii de români cât și italieni. La telefonul primit de la o femeie care vorbea cu un fir de voce, pompierii au auzit: „Ajutor! Veniți să ne salvați!”

Femeia care a sunat după ajutor nu reușea să iasă din apartamentul său din cauza fumului gros și înnecăcios. Alte 11 persoane au fost intoxicate cu monoxid de carbon iar pompierii au fost nevoiți să intervină de urgență pentru evacuarea acestora din clădirea în care locuiau, deoarece căile de acces erau blocate de flăcări și fum.

Totul s-a întâmplat în seara zilei de vineri, 11 ianuarie. În jurul orei 21:40 o persoană necunoscută a aruncat un obiect inflamabil în interiorul unui coș al unei biciclete parcate în scara parterului clădirii situate la numărul 16 din Piazza della Repubblica. După cercetări s-a constatat că obiectul ar fi fost o țigară încă aprinsă, specifică Torino Today. A izbucnit imediat un incendiu iar fumul a cuprins întreaga clădire.

Cetățenii italieni și români au cerut intervenția Brigăzii de Pompieri care a evacuat întreaga clădire, iar ambulanțele au preluat persoanele intoxicate transportându-le la diverse spitale din oraș. Din fericire, totul s-a sfârșit fără leziuni grave în privința locatarilor.

Autoritățile fac cercetări pentru a-l găsi pe autorul gestului care ar fi putut provoca o adevărată tragedie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fotto: Obiettivo News