Italia: Un BMW cu 4 români la bord circula pe contrasens pe autostradă. Permis suspendat și autoturism pus sub sechestru

Evenimentul, care putea să producă o tragedie de proporții, s-a petrecut sâmbătă, 13 februarie 2021, când mai mulți șoferi au sunat la 112 pentru a semnala că un autoturism circula pe contrasens, pe autostrada A14, în dreptul localității Pesaro.

Potrivit celor relatate de Polizia di Stato printr-un comunicat de presă publicat marți, 16 februarie 2021, era ora 14:30 când automobiliștii îngrijorați au început să sune la 112 pentru a semnala infracțiunea. Agenții de la Polizia Stradale nu au întârziat să intervină la fața locului și au văzut autoturismul, un BMW 525 de culoare aurie, în timp ce se deplasa pe cealaltă direcție de mers, dar în sens opus, pe banda de urgență.

Când au reușit să intercepteze mașina problematică, aceasta se afla deja în zona de serviciu Foglia Sud de pe aceeași autostradă, unde patru persoane încercau să schimbe o roată. Forțele de ordine au constatat apoi că toți cei patru indivizi sunt cetățeni români, cu diferite antecedente penale, iar mașina la bordul căreia circulau era înmatriculată în Franța.

Aceștia au fost conduși la Comisariatului din Fano pentru ulterioare verificări, iar la finalizarea anchetei polițiștii l-au sancționat pe șofer, i-au luat permisul de conducere și au pus mașina sub sechestru. În plus, se mai arată în comunicat, și ceilalți trei români care se aflau în mașină s-au ales cu amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID, aceștia fiind rezidenți în altă regiune.