Italia: O bombă a explodat în fața unui român în timp ce tăia iarba cu un utilaj

Update: Din ultimele informații muncitorul nu ar fi de naționalitate română, așa cum s-a crezut și publicat inițial în presa din Italia.

Un muncitor în vârstă de 40 de ani, aflat la volanul unui utilaj cu care tăia iarba de pe un teren din zona localității Ciampino a fost în după amiaza zilei de marți, 24 iulie, la un pas de o adevărată tragedie. În timp ce tăia ierburile înalte o deflagrație puternică cauzată de o bombă artizanală i-a distrus partea din față a utilajului. Explozia a fost auzită în tot orașul.

S-a întâmplat lângă structura abandonată a fostei mănăstiri Igdo, la intersecția străzilor 2 Iunie și Via Pignatelli. Muncitorul tăia ierburile de pe o proprietate a unui antreprenor local, cu ajutorul unui utilaj de tip Bobcat care avea anexată o lamă de tăiat iarba. La un moment dat a auzit o explozie puternică și utilajul a început să se clatine. Bărbatul, panicat, a coborât speriat și a luat-o la fugă. Partea din față a vehiculului a fost grav avariată de o bombă artizanală care era ascunsă pe terenul respectiv. Din fericire, bărbatul a scăpat doar cu o sperietură puternică.

La fața locului, au sosit imediat polițiștii locali în frunte cu comandantul Roberto Antonelli. După o primă reconstituire, se pare că lama utilajului condus de bărbatul român a atins bomba plină cu praf exploziv ceea ce a cauzat explozia puternică auzită în toată localitatea.

Fragmente ale dispozitivului rudimentar au fost găsite împrăștiate în diferite părți din zonei, iar specialiștii au declarat că explozia ar fi putut avea consecințe foarte grave.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Probabil, dispozitivul lucrat manual de persoane necunoscute încă, a fost ascuns pe terenul respectiv pentru a fi preluat mai târziu sau pur și simplu a fost abandonat acolo pentru a scăpa de el. Lucrările au fost oprite și s-a ordonat ca terenul să fie în întregime controlat pentru a se exclude existența altor asemenea dispozitive.

Distribuie acest articol