Italia: Camion plin cu bidoane de vopsea se răstornă, șofer român în spital

Un șofer român în vârstă de 58 de ani a fost transportat de urgență la spital după ce a pierdut controlul volanului de la camionul pe care îl conducea și s-a răsturnat pe marginea șoselei, la Montebelluna, în provincia Treviso.

Accidentul s-a întâmplat cu puțin înainte de ora 12.00, marți, 11 iunie. Camionul condus de șoferul român cu inițialele D.M., a lovit gardul de protecție de pe marginea șoselei după care s-a răsturnat. Bărbatul era angajatul unei firme din Germania și transporta bidoane cu vopsele folosite la lucrări de construcții.

Victima, transportată cu elicopterul Suem 118 la spitalul Ca ‘Foncello din Treviso, este rănită dar viața sa nu este în pericol. Autoritățile susțin că șoferul român s-a simțit probabil rău din cauza căldurii și a pierdut controlul volanului provocând accidentul care s-ar fi putut transforma într-o adevărată tragedie.

Echipele de pompieri din Montebelluna, carabinierii și poliția locală au intervenit la fața locului. S-au efectuat operațiuni de recuperare a vehiculului deteriorat și a materialului care a invadat carosabilul.