Italia: „Caporal” român denunțat, exploata peste 20 de muncitori români și-i ținea înghesuiți pe toți într-o casă, în condiții mizerabile

O lungă anchetă a carabinierilor din Forlì a dus în aceste zile la denunțarea unui bărbat român de 58 de ani care este acuzat de intermediere ilegală și exploatare în câmpul muncii a peste 20 de muncitori români în provincia Forlì-Cesena, anunță presa italiană.

Ancheta a început în vara anului trecut, când Inspectoratului de Muncă din localitatea Forlì și Carabinierilor de la Nucleul Inspectoratului de Muncă din Forlì li se aduceau la cunoștință că, în viale Bologna, într-o locuință închiriată de un bărbat român, erau cazați între 20 și 30 de persoane de naționalitate română care munceau în sectorul agricol și care erau exploatate de conaționalul lor.

Carabinierii au dat startul astfel unor operațiuni de filaj a casei respective și au observat prezența a mai multor mașini înmatriculate în România, parcate în preajma locuinței, precum și numeroase persoane prezente atât în interiorul locuinței, cât și în afară. Ulterioare verificări ale autorităților au scos la iveală că unica persoană care era rezidentă la acea adresă și care era și proprietarul unor autovehicule parcate în preajma casei, era un bărbat român de 58 de ani, dar casa era folosită pe post de „dormitor” pentru muncitori, atât bărbați cât și femei, care erau înghesuiți cu toții în mai multe camere, în condiții deplorabile.

În continuare anchetei, autoritățile au descoperit că trei dintre acești muncitori lucrau fără contract de muncă pentru o societate agricolă, motiv pentru care activitatea societății respective a fost întreruptă, Inspectoratul de Muncă aplicând astfel și o amendă de 11.000 de euro pentru neregulile găsite.

Totodată, Carabinierii au executat și o percheziție la locuința unde au găsit 26 de muncitori cazați care erau ținuți acolo în condiții mizerabile, documentate cu fotografii și video, care urmează să fie folosite la proces ca dovezi ale condițiilor igienico-sanitare deplorabile. În plus, muncitorii erau obligați să plătească 200 de euro pe lună bărbatului român pentru această cazare mizerabilă și, în unele cazuri, erau nevoiți să-i plătească acestuia și transportul până la locurile de muncă, unde „caporalul” român era în acord cu angajatorii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procuratura din Forlì a anunțat astfel închiderea anchetei preliminare în acest caz de exploatare a muncitorilor și intermediere ilegală a forței de muncă, unde bărbatul român de 58 de ani a fost pus sub acuzație, acesta fiind denunțat în stare de libertate.

@rotalianul