Italia, card de cumpărături în valoare de 382 euro. Condiții de îndeplinit

Guvernul italian a confirmat implementarea bonusului pentru cumpărături destinat sprijinirii familiilor aflate în dificultate, pentru achiziția de bunuri alimentare esențiale.

Pentru anul 2024, s-a prevăzut un buget de 600 de milioane de euro, cu 100 de milioane de euro mai mult decât în 2023, pentru cardul „Dedicata a te”, destinat celor cu un venit Isee egal cu 15.000 de euro sau inferior acestei sume.

Persoanele care au dreptul la social card sunt definite prin decretul din 18 aprilie 2023. Cardul „Dedicata a te” este destinat familiilor compuse din cel puțin trei persoane, care locuiesc pe teritoriul Italiei și au un venit Isee de maxim 15.000 de euro.

Prioritate au familiile cu cel puțin trei membri, dintre care unul născut până la 31 decembrie 2009, urmate de cele cu cel puțin trei membri, dintre care unul născut până la 31 decembrie 2005.

Valoarea contribuției este unică pentru fiecare familie și este de 382,5 euro. Contribuția nu poate fi acordată familiilor în care unul dintre membri beneficiază de Venitul de cetățenie, Venitul de incluziune sau orice altă măsură de incluziune socială sau de sprijin împotriva sărăciei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Contribuția este acordată prin intermediul cardurilor electronice de plată, preplătite și reîncărcabile, furnizate de Poste Italiane prin intermediul subsidiarei Postepay, și sunt distribuite beneficiarilor la oficiile poștale autorizate.

Cu cardul „Dedicata a te” se pot achiziționa o varietate de produse alimentare, inclusiv carne de diferite tipuri, lactate, ouă, uleiuri, produse de panificație, cereale, legume, fructe, alimente pentru copii și multe altele. Nu este permisă utilizarea cardului pentru achiziționarea de medicamente.

O noutate din 2024 este că acest card va putea fi folosit și pentru achiziționarea de carburanți și abonamente la transportul public, deși detalii suplimentare vor fi disponibile după aprobarea decretului de implementare.